By Super User on Vineri, 11 Mai 2018
Category: Blog

Infecțiile urinare la femei

Există o concepție greșită că infecțiile urinare ar fi mai frecvente vara decât iarna și din acest motiv vă vom aminti în acest articol despre importanța cateterizării regulate, iar dacă infecția a apărut deja, acest lucru vă va ajuta să reduceți simptomele.

În cazul infecțiilor urinare, bacteriile intră mai întâi în vezică prin uretră, iar după aceea merg mai departe către rinichi.

Putem reduce simptomele infecției și să împiedicăm întoarcerea ei prin aplicarea unor măsuri preventive foarte simple:


Infecțiile tractului urinar afectează cel mai des femeile și există o explicație anatomică pentru acest lucru. Bacteriile nedorite intră mai ușor în vezica urinară a femeilor datorită tractului urinar mult mai scurt.

În plus, lipsa de estrogen după menopauză este un factor semnificativ în apariția de modificări structurale și funcționale la toate straturile anatomice ale vaginului, uretrei și vezicii urinare, ceea ce se manifestă clinic printr-o serie de simptome precum uscăciune vaginală, arsuri, dispareunie, infecții recurente ale tractului urinar și incontinență urinară urgentă și statica.

Urina trebuie să fie liberă de bacterii, adică sterilă, iar apariția bacteriilor în tractul urinar duce la infecții. Bacteriile sunt introduse de obicei în tractul urinar prin deschiderea urinară exterioară și infecția începe în uretră.

Multe persoane apelează imediat la antibiotice de la primele semne de infecții urinare. Cu toate acestea, există multe motive pentru care ar trebui să evitați antibioticele:


D-manoza (engl. – D-mannose) este o moleculă simplă de zahăr care se găsește în mod natural în plante precum coacăze, afine, piersici, portocale și mere. Datorită D-manozei, coacăzele sunt eficiente în tratarea infecțiilor urinare. În plus, bicarbonatul de sodiu vă poate ajuta. Consumul de bicarbonat de sodiu poate reduce aciditatea din organism și poate face ca sângele și urina să fie mai alcaline. Atunci când urina alcalină trece prin vezică, se creează condiții nefavorabile pentru creșterea bacteriană, ceea ce contribuie la controlul infecțiilor. Bicarbonatul medical poate fi cumpărat la o farmacie, iar 100 de grame costă aproximativ 15 HRK. În fiecare dimineață, timp de șapte zile, dizolvați o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un decilitru de apă și beți. Puteți repeta procesul pe parcursul zilei.


Surse:

prof. dr. sc. Bruno Baršić, Vladimir Krajinović, dr. med., Zinka Matković, dr.med.: Infekcije mokraćnog sustava povezane s urinarnim kateterom

https://www.zdravobudi.hr/clanak/374/prevencija-uroinfekcija-kod-zena
http://alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/urinarne-infekcije
https://zdravakrava.24sata.hr/zdravlje/urinarne-infekcije-6908
https://www.krenizdravo.rtl.hr/zdravlje/kako-sprijeciti-i-ublaziti-upalu-mokracnog-mjehura
https://www.vecernji.hr/lifestyle/urinarne-infekcije-pogubne-su-za-zene-579021
https://zadovoljna.dnevnik.hr/clanak/soda-bikarbona-u-lijecenju-upale-mjehura—460871.html
https://zdravakrava.24sata.hr/zdravlje/urinarne-infekcije-6908
https://www.krenizdravo.rtl.hr/zdravlje/kako-sprijeciti-i-ublaziti-upalu-mokracnog-mjehura
https://www.vecernji.hr/lifestyle/urinarne-infekcije-pogubne-su-za-zene-579021
https://zadovoljna.dnevnik.hr/clanak/soda-bikarbona-u-lijecenju-upale-mjehura—460871.html

Postări asemănatoare

Leave Comments